svētdiena, 2008. gada 29. jūnijs

Vesels un aktīvs! jeb trīs dienas Ventspils pusē

Move your body. Strech your mind! Daļa no jums, šī emuāra lasītājiem jau zina, nu jau vairāk kā 30 (!) gadus mūsu abu stratēģiskais vaļasprieks ir orientēšanās sports. Kāpēc stratēģiskais? Tāpēc, ka tieši tā, kā stratēģijas grāmatās raksta viss arī notiek: a) saņemot karti izdomā vislabāko plānu, kā ātri un viegli tikt līdz kontrolpunktam; b) mežā (vai purvā, vai...) viss izrādās citādi un plānus nākas koriģēt; c) ik pa brīdim plāni vispār "aiziet pa gaisu" - dabā viss ir vēl citādāk, nekā pirms mirkļa likās un vispār neko vairs nevar saprast. Dziedi vai raudi, bet no meža, purva vai citas nejaukās vietas laukā jātiek; d) bet degunu nolaist un kā zaudētājam sajusties nevajag: nav teikts, ka konkurentiem iet labāk. Jācīnās tik uz priekšu; e) beigās, protams, visi gudri: gan uzvarētāji, gan zaudētāji zina "kā būtu vajadzējis darīt". Nu ko, nākamreiz varēs visu uzreiz pareizi vai ne? f) un tad pienāk nākamā reize. Un nākamās kļūdas (nu labi, kādreiz jau viss tiek izdarīts arī pareizi). Un nākamie kļūdu labojumi. Secinājums: uzvar tas, kurš šoreiz kļūdījās mazāk vai ātrāk savu kļūdu izlaboja... :) Orientēšanās ir nodarbe, kas nāk par labu gan ķermenim, gan garam. Un vecumam vai fiziskajai formai nav īpašas nozīmes - kaut kad taču ir jāsāk!

Jā, aktīvs vai pat mežonīgs dzīvesveids ir mūsējais. Gan redzam, kas dabā notiek, gan galvas izvēdinām un par savu veselību parūpējamies...

Nupat atgriezāmies no trīsdienu orientēšanās sacensībām Kāpa 2008 Ventspils apkārtnē. Viss mežs mudžēja - pāri par 1000 dalībnieku no 9 valstīm. Bija labi un tagad veļasmašīnai būs ko turēt, mūsu trīs dienu purvos un tuksnešos sabristās drēbes tīras dabūjot. Bet pašsajūta vienkārši super!

Kāpēc par šo rakstu Kalves līnijas emuārā? Tādēļ, ka mūsu pieredze aktīvā dzīvesveida lietās ir liela, un zinām, cik būtisks tas ir gan veselības uzlabošanai, gan noturēšanai. Esam gatavi pamazām dalīties savā pieredzē un labprāt arī kādu no jums mežā ievilināsim, ja vien ļausities! Ne par velti orientēšanās (arī ar mūsu līdzdalību, protams) divus gadus telefonbalsojumā tika atzīta par populārāko sporta veidu Latvijā.

Orientēšanās ir īstais izkustēšanās veids visiem mazkustīgajiem galvas darba strādniekiem - mežā viss liekais tiek no galvas un ķermeņa laukā izdabūts. Un pats galvenais - par sportu klasiskā izpratnē tas kļūst tikai smagākos gadījumos, normālie cilvēki paši izvēlas: iet, skriet vai vieglā pusriksī mēģināt nonākt kartē iezīmētajā vietā.

Jā, jā, gribu jūs ieinteresēt. Un tālab pielieku arī saiti uz savas wiki lapas sadaļu, no kurienes var vēl tālāk informācijā parakāties.

Tiksimies arī mežā?!!!
Iedvesmai pielieku nelielu fotoalbumu, kas tapis šajās trijās dienās. Iesakām aplūkot lielākas bildītes - noklikšķiniet uz attēla un tad izvēlieties Slideshow.

Nav komentāru:

Sveiki, mūsējie: gan esošie, gan ieintriģētie

Ne vien būt dzīvam, bet arī būt veselam un dzīvot ar prieku - tas mums ir svarīgi. Tāpēc paši esam daudz domājuši, lasījuši un ar citiem runājuši par to, kā dzīvot aktīvu un pilnvērtīgu dzīvi. Bez aktīva un veselīga dzīvesveida neko daudz paveikt nav iespējams, to rāda arī mūsu pašu pieredze.

Ir lietas, par kurām vienkārši nevar nerunāt. Mums tāda ir NONI augļa sula. To lietojam gan paši, gan iesakām citiem. Noni sulu piedāvā dažādas kompānijas, bet produkts par kuru mēs zinām visvairāk un varam droši ieteikt ikvienam ir ražots kompānijā Tahitian Noni International. Jau pirms šī emuāra izveidošanas esam apkopojuši diezgan daudz info par NONI. Pie tās varat nokļūt ieskatoties "vērtīgajās saitēs" un "manu emuāru sarakstā" tepat labajā pusē.

Pievērsiet uzmanību video joslām - nokikšķinot uz to pirmajiem objektiem, atvērsies noderīga info angliski: pirmajā - multenīte par NONI svarīgo sastāvdaļu PROKSERONĪNU, otrajā - filmiņa par NONI un kompāniju TNI.

Šis emuārs veidots Kalves līnijas esošajiem un topošajiem dalībniekiem, apkopojot info par noderīgām lietām. Un ja vēl tomēr kā pietrūkst - rakstiet komentārus vai e-pasta vēstules: ieva@tahitiannoni.com.